Leren wat je wilt in het WALHALLAb

Met zijn leerwerkplaats WALHALLAb in Zutphen weet beeldhouwer Marco Mout samen met zijn team veel vastgelopen jongeren weer op het juiste spoor te krijgen. Zijn recept: oprechte aandacht, uitdagen en dóen. Het initiatief krijgt nu navolging in andere plaatsen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0090-1/MediaObjects/12449_2018_90_Fig1_HTML.jpg

ʻWe zijn nog even aan het popnagelen’, zegt Marco Mout (54), terwijl hij een jochie helpt dat een metalen plaatje op een net geverfde archiefkast wil bevestigen. Mout, in zwarte werkoutfit, leesbril op zijn kale schedel, doet het één keer voor, daarna kan de jongen het zelf. Uit alle macht knijpt hij in de tang en béng, die zit vast.

De twaalfjarige Tomme komt sinds dit schooljaar, met toestemming van school, elke woensdag de hele dag naar het WALHALLAb. Hij zit in 2 vwo, maar is liever hier. ‘Op het WALHALLAb kun je leren wat je wilt, en hoef je

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.