KIPPENVEL ‘Monsters zijn alleen eng in het donker’

Shannon Urick (35) is psycholoog bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Zij zit op de crisislijn, de chat, de telefoon en de e-mail, en geeft therapie via digitale media. Ze denkt vaak terug aan het contact met een jongetje van twaalf, met zelfmoordgedachten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Ik kreeg hem via de chat binnen. Hij zag het leven niet meer zitten omdat zijn moeder zo ziek was. Bij het tweede contact vertelde hij over de onveilige situatie thuis. Deze jongen zat helemaal klem: zijn moeder was ongeneeslijk ziek, hij zou haar verliezen. Zij was de enige beschermende factor voor hem tegen zijn gewelddadige vader. Ik kon me zo goed voorstellen in welk vreselijk dilemma hij zat. En dan zo’n jong kind.

Het belangrijkste om te doen in deze situatie is je cliënt ertoe te bewegen om zo snel mogelijk iemand in vertrouwen te nemen. Als je suïcidegedachten

0
151

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.