Column IPW: Verwar(ren)de systemen

Stel je het volgende voor. Op het hoogtepunt van de crisis besluit je van je partner te scheiden. Geen goede timing, maar sommige zaken laten zich nu eenmaal moeilijk timen. Omdat je partner de kinderen toegewezen krijgt van de rechter, mag die in jullie huis blijven wonen. Op zich vind je dat prima. Het zijn immers ook jouw kinderen. Maar nu moet jij dus ergens anders gaan wonen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0060-5/MediaObjects/41185_2016_60_Fig1_HTML.jpg

Aanvankelijk denk je nog wel een woning te kunnen vinden met voldoende slaapkamers voor de kinderen, voor als die komen logeren, maar dat blijkt al snel onbetaalbaar. Dat wil zeggen, op de particuliere markt. En om voor een sociale huurwoning in aanmerking te kunnen komen, moet je eerst zeven jaar op een wachtlijst staan. Aan de andere kant van het land kun je wel terecht, maar dat kan niet in verband met je werk. Je zit klem. Betaalbare woningen zijn niet op korte termijn te vinden. Niet betaalbare woningen zijn niet te betalen.

Gelukkig kun je tijdelijk bij een oud-collega

0
11

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.