In de schoolbanken: Samen een levensboek maken verdiept de relatie

Misschien maak jij het ook wel eens mee: een cliënt vertelt je iets over zijn leven en verzucht: 'Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven!' Wout Huizing ontwikkelde samen met Thijs Tromp een methodiek die structuur biedt bij het optekenen van levensverhalen. In een korte training leer je hoe je ermee werkt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wout Huizing, theoloog, auteur en stafmedewerker bij Reliëf, begon zijn loopbaan als geestelijk verzorger in een woonzorgcentrum. Daar merkte hij regelmatig dat ouderen het prettig vonden om over hun leven te vertellen. ‘Het hielp ze de rode draad in hun leven te zien, te ervaren wat hetzelfde bleef en wat veranderde. Ook merkte ik dat ze het weldadig vonden dat ik aandacht had voor hun verhalen. Dat verdiepte de relatie die ik met bewoners had.’

Betekenisvol

Als je met ouderen praat over hun levensverhaal, leer je hen op een andere manier kennen, ervoer Wout. ‘Je weet beter wat voor iemand

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.