In de schoolbanken: Dagelijks bewegen van ouderen stimuleren

Voor kwetsbare ouderen is het goed om in beweging te blijven. Welke activiteiten kun je deze doelgroep aanbieden? En hoe stimuleer je dagelijks bewegen binnen de organisatie waar jij werkt? Tijdens de opleiding Senioren Beweegbegeleider krijg je antwoord op deze vragen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In 2012 constateerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat ouderen in instellingen te weinig bewegen. De passiviteit van deze doelgroep is hoog, met alle gevolgen van dien. De inspectie deed een beroep op de sector ouderenzorg om beweging structureel op te nemen in het zorgaanbod. ‘Die oproep was niet aan dovemansoren gericht’, zegt Rita Sissing, docent en onderwijsontwikkelaar (gespecialiseerd in sport en bewegen) bij ROC Rijn IJssel in Arnhem. ‘Veel zorgaanbieders bleken enthousiast en wilden met beweegstimulering aan de slag. Logisch, want bewegen bevordert de gezondheid, de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen.’

Dagelijks bewegen

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0008-1/MediaObjects/41188_2018_8_Fig1_HTML.jpgVeel zorginstellingen
0
43

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.