Het perspectief van kwetsbare burgers

Regeringscommissaris Scheltema bepleit een wijziging van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Door deze wijziging kunnen behalve geschillen tussen burger en gemeente, ook geschillen tussen burger en uitvoerende partij in een procedure aan de orde gesteld worden. Dit veronderstelt dat de wetten door gemeenten thans op juiste wijze (kunnen) worden uitgevoerd. Maar is dat wel zo?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De burger geniet rechtsbescherming tegen besluiten, doorgaans de beslissing op een aanvraag.1
Die besluitvorming is slechts voorbehouden aan de gemeente zelf. Adequate rechtsbescherming wordt geboden als de inhoud van de beschikking concreet de prestaties bevat waartegen binnen zes weken bezwaar gemaakt kan worden. Het kan echter voor komen dat de burger niet tevreden blijkt over hoe de private partij het aan hem toegekende recht op ondersteuning uitvoert. Dat kan zich gedurende de gehele looptijd van de indicatie voordoen. Het indienen van en klacht bij de private partij kan op dit moment echter niet leiden tot een

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.