MOVISIE Het delen van ervaringen kan discriminatie verminderen

Discriminatie is een eeuwenlang, veelvoorkomend, veelomvattend en hardnekkig probleem en kan leiden tot zowel psychische als lichamelijke klachten. Wat kun je doen om hier verandering in te brengen? Om daar antwoord op te geven, ontwikkelde Movisie het dossier Wat werkt bij het verminderen van discriminatie?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is ingewikkeld om te achterhalen hoe vaak discriminatie voorkomt. Zo wordt bijvoorbeeld niet alle discriminatie gemeld bij politie of antidiscriminatiebureau. Wel blijkt uit onder meer de Nederlandse cijfers arbeidsmarktdiscriminatie en de SCP-cijfers over ervaren discriminatie dat discriminatie nog steeds veelvoorkomend is. ‘En dat is een groot probleem, want discriminatie kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen. Op psychisch vlak, maar ook lichamelijk’, aldus Hanneke Felten, projectleider en onderzoeker bij Movisie.

OV-kaart controleren

Het risico op gezondheidsklachten neemt toe naarmate de ervaren discriminatie toeneemt. Onderzoeker René Broekroelofs: ‘Vaak is discriminatie een dagelijkse ervaring. Dan gaat het niet per

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.