Help de beleidsmaker’

In het sociaal domein wordt door professionals volop geëxperimenteerd. Maar ‘het systeem’ werkt vaak niet mee. Dat kan echt beter, zegt bestuurskundige Jan Kees Helderman.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Stock

‘Er is in het sociaal domein in betrekkelijk weinig tijd een geheel nieuw primair proces ontstaan. De kern daarvan is dat professionals, uit voorheen verschillende disciplines gezamenlijk en dichtbij de dagelijkse leefwereld van burgers, proberen hen te ondersteunen. De situatie van de betreffende burger of het gezin is leidend. Dat noemen we dan integraal. Ik vind dat die ontwikkeling snel is gegaan.

Wat professionals die wij hebben gesproken aangeven, is dat ze nu meer mogelijkheden ervaren om daadwerkelijk iets voor een gezin te doen. Ze hebben meer te bieden hebben en krijgen meer vertrouwen van het gezin. Ze kunnen nu

0
49

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
49
Piet-Hein Peeters
Piet-Hein Peeters is journalist. Hij was van 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. Hij publiceerde onder meer de boeken ‘Onder het mom van zelfredzaamheid’ (met Cindy Cloïn) en ‘Verwarde personen zijn het probleem niet’. Hij werkt daarnaast als gespreksleider en is bijvoorbeeld dagvoorzitter bij de congressen van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.