We hebben geen politieke en geen religieuze kleur’

De emoties liepen ook in Nederland hoog op na de mislukte coup in Turkije. Hoe om te gaan met dit soort geïmporteerde spanningen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Voor leerplichtambtenaar Erick Modderman begon het schooljaar allesbehalve normaal. Met ruim veertig ouders moest hij gesprekken voeren. Stuk voor stuk wilden ze hun zoon of dochter van een zogenoemde ‘Gülenschool’ halen.

Modderman: ‘Een unieke situatie die niets te maken had met gebeurtenissen in Rotterdam, maar alles met ontwikkelingen ruim drieduizend kilometer verderop.’

Rotterdam stond op scherp deze zomer. De nacht van de mislukte staatsgreep in Turkije kleurde het centrum al rood met Turkse vlaggen. Niet veel later vloog de eerste steen door de ruit van een buurthuis van vermeende ‘Gülenisten’, aanhangers van de prediker Fethullah Gülen. Die is volgens

0
27

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.