Goed idee: Zwierend over de dansvloer

Café Burgerlust in Nijmegen organiseert al tweeëntwintig jaar dansavonden voor ouderen. Met succes, want dansliefhebbers kijken uit naar de dansavonden en halen hun hart op met stijldansen en linedance. Het dansen houdt ze jong en gezond.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0033-0/MediaObjects/41188_2018_33_Fig1_HTML.jpg

IDEE VAN: café Burgerlust
ACTIVITEIT: dansavond
DOELGROEP: 45-plussers
AANTAL: 60 tot 100

Ritmisch bewegen de stellen op leeftijd over de dansvloer van de ontmoetingsruimte van Dienstencentrum OBG (voorheen Oud Burgeren Gasthuis) in Nijmegen. Op livemuziek van Ton Meuwese zwieren ze soepel om elkaar heen zonder elkaar te raken. ‘De meeste mensen kijken uit naar deze avond’, vertelt de 61-jarige Anja Hartman, die sinds twee jaar als vrijwilligster werkt bij café Burgerlust. ‘Ze houden van dansen, maar er zijn steeds minder gelegenheden waar je kunt stijldansen. Deze mensen gaan ’s avonds niet meer de stad in voor een avondje uit.’ Anja

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.