Goed idee: De stem als helend instrument

Hoe kunnen zorgmedewerkers hun stem en non-verbale houding gebruiken bij het maken van contact? Tijdens de training 'Beter contact' van Diva Dichtbij leren zij welke effecten zij teweeg kunnen brengen door bijvoorbeeld in de toonhoogte van hun stem te variëren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0158-1/MediaObjects/41188_2018_158_Fig1_HTML.jpg

Ietwat gejaagd kom ik de huiskamer in van Woonzorgcentrum Duinhof in Ter Heijde aan Zee. Ik heb beloofd mee te doen aan de training ‘Beter contact’. En dat is best spannend, want meestal kijk ik toe, ik observeer en schrijf. Dit keer neem ik actief deel, maar ik ben niet de enige, want er doen twaalf vrouwen mee. Zij zijn allemaal werkzaam in de zorg. Nieuwsgierig, maar ook een beetje zenuwachtig staan ze bij elkaar. ‘Ik wil alles doen, maar ik ga niet zingen, want dat kan ik niet’, zegt een van de deelnemers. De anderen knikken instemmend. Dat hoeft

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.