Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen dagopvang en geen wijkcentrum

Specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet zag in haar praktijk mensen van wie de vaardigheden afnamen omdat zij niet meer actief aan de samenleving deelnamen. Ze bedacht het prijswinnende Ons Raadhuis.
Foto: Mariet Ebbinge

Het is gezellig in de woonkamer van Ons Raadhuis in de oude pastorie van Velp. Vaasjes met narcissen op tafel. Eigen gemaakte kunstwerkjes aan de muur. Aan tafel drinkt een groepje ouderen een kopje koffie. Zij voelen zich er zichtbaar thuis. Het is hoe Ester Bertholet zich voorstelde dat het zou werken bij Ons Raadhuis: een warme ontmoetingsplek, waar ook cursussen kunnen worden gevolgd. Cursussen die vaak het initiatief zijn van de bezoekers zelf.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Vorig artikelNeem zelf het heft in handen
Volgend artikelRedactioneel: Naar voren
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.