Geen dagopvang en geen wijkcentrum

Specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet zag in haar praktijk mensen van wie de vaardigheden afnamen omdat zij niet meer actief aan de samenleving deelnamen. Ze bedacht het prijswinnende Ons Raadhuis.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Mariet Ebbinge

Het is gezellig in de woonkamer van Ons Raadhuis in de oude pastorie van Velp. Vaasjes met narcissen op tafel. Eigen gemaakte kunstwerkjes aan de muur. Aan tafel drinkt een groepje ouderen een kopje koffie. Zij voelen zich er zichtbaar thuis. Het is hoe Ester Bertholet zich voorstelde dat het zou werken bij Ons Raadhuis: een warme ontmoetingsplek, waar ook cursussen kunnen worden gevolgd. Cursussen die vaak het initiatief zijn van de bezoekers zelf.

Het idee voor Ons Raadhuis ontstond in haar eigen praktijk. Dagelijks ziet Bertholet ze voorbijkomen. Ouderen, met lichamelijke en psychische klachten, die thuis achter de spreekwoordelijke

0
535

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
535
Mariët Ebbinge
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.