Eerste hulp bij psychische ongelukken

Sociaal professionals komen in hun werk steeds meer mensen tegen met psychische problemen. Dan helpt het als je een beetje begrijpt wat er aan de hand is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In landen als Australië en Engeland is de training al een aantal jaren bekend: Mental Health First Aid. Tienduizenden professionals én burgers in de Verenigde Staten, waaronder Michelle Obama, werden er reeds getraind in de omgang met mensen die psychisch in de knel zitten. Deelnemers leren symptomen van ernstige psychische problematiek herkennen, waar ze hulp kunnen halen en vooral ook wat ze zelf kunnen doen om degene met problemen bij te staan.

In Nederland bieden de ggz-instellingen GGzE en Mondriaan sinds kort de cursus ook aan. ’Het is een logisch aanbod’, zegt geneesheer-directeur Roelof Kleppe. ‘Het beleid in de

0
29

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
29
Piet-Hein Peeters
Piet-Hein Peeters is journalist. Hij was van 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. Hij publiceerde onder meer de boeken ‘Onder het mom van zelfredzaamheid’ (met Cindy Cloïn) en ‘Verwarde personen zijn het probleem niet’. Hij werkt daarnaast als gespreksleider en is bijvoorbeeld dagvoorzitter bij de congressen van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.