Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een portaal waar burger en overheid elkaar ontmoeten

Digitalisering gaat idealiter niet over techniek, maar over mensen. Over hoe we het leven van burgers aangenamer en makkelijker kunnen maken. Het burgerportaal Edison gaat daadwerkelijk uit van de leefwereld van burgers. Het draait in de vier grote steden in het domein van Werk en Inkomen. Stip op de horizon is een landelijk en domeinoverstijgend Ontmoetingsplein.
Premium

Het is nog niet eens zo lang geleden dat gemeenten nog vooral werkten met papieren formulieren. Het aanvragen van Bijstand was een ingewikkelde en tijdrovende procedure. Zo’n twaalf jaar geleden begon Wigo4it daarom met het doorontwikkelen van een twintig jaar oud backendsysteem voor gemeentelijke professionals, zodat zij sneller konden berekenen waarop mensen recht hebben. De volgende stap was het beschikbaar stellen van digitale aanvraagformulieren. Dat was zeker een stap vooruit, maar nog onvoldoende. Want

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.