Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een leven lang pionieren

Inmiddels werkt hij bijna 50 jaar in de psychogeriatrie. Alhoewel Bère Miesen (1946), bedenker van het Alzheimer Café, al jaren met pensioen is, blijft hij zich actief en vol passie bezighouden met zijn vak. Voorjaar 2019 komt zijn nieuwste boek uit: Je suis dementie. Een serie minicolleges over de impact van dementie op de persoon zelf, diens familie en verzorgenden, euthanasie en de media, afgewisseld met gedichten.
Premium

Begin jaren ’70 waren er een paar vooraanstaande geriaters die ervan overtuigd waren dat elk verpleeghuis een psycholoog in dienst moest hebben. Dat was voor een arts in die tijd een zeer vooruitstrevende visie. In 1970 afgestudeerd, was Miesen een van de eerste psychologen die ging werken met deze cliënten, toen nog ‘demente bejaarden’ genoemd. Ter vergelijking: anno 2018 zijn in de zorg voor ouderen inmiddels al meer dan 1500 psychologen werkzaam. Er waren

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.