Duurzame grensoverschrijdende samenwerking voor de euregionale arbeidsmarkt

De Duitse evenknie van het UWV, de gemeente Enschede, Werkplein Twente en de Euregio werken al jaren succesvol samen. Ze bemiddelen en begeleiden werkzoekenden naar banen in het buurland. Om deze samenwerking verder te intensiveren is er sinds kort een gezamenlijke vestiging in het Duitse Gronau: GrensWerk. Wat maakt de samenwerking zo succesvol?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

DOOR Peter Schildkamp

In de grensstreek Euregio werken politiekorpsen nauw samen, de reddingshelikopter uit het Duitse Rheine vliegt ook in Nederland en het MST in Enschede is tevens voor de Duitse grenstreek het traumacentrum. Toen men op 13 mei 2000 in Duitsland de grote rookpluimen in het westen zag, vreesde men het ergste en zijn wagens van verschillende brandweerkorpsen en het ‘Technisches Hilfswerk (THW) zonder een melding af te wachten naar, wat pas later duidelijk werd, de vuurwerkramp in Enschede gereden om te komen helpen. Noaberschap, dat is de grensstreek.

Schuttingtaal

Dat klinkt niet alleen prachtig, dat is het ook.

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.