Denk niet te snel in oplossingen’

Denk samen met ontwerpers, gebruikers en andere partijen creatief na over problemen, adviseert industrieel ontwerper Joris Swaak. ‘Met design thinking kijk je op een andere manier en ontdek je een andere aanpak.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0028-7/MediaObjects/12449_2018_28_Fig1_HTML.jpgDesign thinking is ‘in’.

‘Voor veel organisaties is het een nieuwe aanpak, maar ontwerpers werkten al langer met creatieve technieken om problemen op te lossen. Om echt te weten hoe je een probleem aanpakt, moet je weten hoe de mensen voor wie je een oplossing bedenkt zich voelen en wat hun problemen en beweegredenen zijn. Dat is het begin van het ontwerpproces. Ook in de zorg krijgt men hier steeds meer interesse voor. Zoals de commerciële telefoonprovider wil weten hoe hij beter op de behoeften van de consument kan inspelen, zie je nu dat ziekenhuizen hetzelfde willen voor hun patiënten.

0
9

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.