De transformatie begint nu pas

De afspraken die gemeenten maken met aanbieders van zorg en welzijn zijn in principe de sleutel tot werkelijk anders werken in het sociaal domein. Maar die sleutel wordt volgens Jan Telgen en Niels Uenk lang niet altijd op de goede manier gebruikt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jan Telgen: De transformatie begint nu pas
Foto: PPRC

‘Ga je professionals die zorg en welzijn leveren per uur betalen, of per dagdeel, of juist voor het resultaat dat ze met hun werk behalen? Maak je als gemeente afspraken met één partij die jou vervolgens veel werk uit handen neemt? Of geef je ruimte aan veel verschillende aanbieders, groot en klein, die zo op kwaliteit met elkaar kunnen concurreren? Je bepaalt eigenlijk alle voorwaarden, prikkels en dynamiek van wat er uiteindelijk tussen professionals en cliënt en tussen professionals onderling gebeurt.’ Jan Telgen, hoogleraar inkoopmanagement (zie kader) legt het rustig uit. De vraag is of de wijze waarop een gemeente

0
464

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.