De Stadsbrug biedt structuur aan een gemêleerde groep

De Stadsbrug is een belangrijke plek in Utrecht voor mensen die dak- of thuisloos zijn en structuur en een dagritme zoeken, en voor mensen die te maken hebben met verslaving of andere psychische problemen. In de Stadsbrug vinden de deelnemers afleiding en mogelijkheden om hun leven op de rails te krijgen en weer een actieve plek in de samenleving in te nemen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op een doordeweekse dag, rond 8 uur in de ochtend, loopt de kantine van de Stadsbrug langzaam vol met merendeels mannen die vandaag aan het werk willen via het Wijkbedrijf. Tot half negen hebben ze de tijd om zich in te schrijven bij werkplanner Jan Kortekaas, die hen daarna indeelt bij een van de klussen die die dag op het programma staan. Veel mannen blijken elkaar al langer te kennen, omdat ze hier regelmatig komen om te werken of omdat ze bij elkaar in de buurt wonen. Een enkeling gaapt hartgrondig, een jongen met een guitige blik in zijn ogen

0
43

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.