De rol van de begeleider is cruciaal voor het succes

De overheid wil graag dat mensen met een beperking meer meedoen in de samenleving. Een sterk sociaal netwerk zou daarbij behulpzaam kunnen zijn. Laagdrempelige buurtprojecten hebben tot doel mensen met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen. Wat betekenen dergelijke projecten voor de integratie van weerbare en kwetsbare mensen? Een interview met Alke Haarsma, die onderzoek deed naar vier buurtprojecten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Je onderzocht laagdrempelige buurtprojecten. Wat zijn dat eigenlijk?

‘Dat zijn “gewone plekken” in de samenleving waar diverse doelgroepen elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Samen met collega’s van het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken en Femmianne Bredewold en Evelien Tonkens van de Universiteit voor Humanistiek heb ik onderzoek gedaan naar vier projecten: wijkboerderij de Klooienberg in Zwolle, wijksteunpunt ’t Noaberhuus in Dalfsen, dag- en leercentrum De Ontmoeting in Zwartsluis en wijkmoestuin De Slinger in Steenwijk. Hier werken sociale professionals en vrijwilligers zonder beperking samen met mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek, zoals autisme of een bipolaire stoornis. De mensen met een beperking

0
48

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.