De Regels: Rechtsbescherming clienten jeugdhulp schiet nog tekort

De rechtsbescherming van cliënten die jeugdhulp ontvangen, schiet nog tekort. Daarom is een herbezinning op enkele onderdelen van de Jeugdwet wenselijk. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden naar juridische knelpunten van de Jeugdwet.

De rechtsbescherming van cliënten die jeugdhulp ontvangen, schiet nog tekort. Daarom is een herbezinning op enkele onderdelen van de Jeugdwet wenselijk. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden naar juridische knelpunten van de Jeugdwet. Verschillende rechtswaarborgen worden in de praktijk nog niet uitgevoerd zoals wettelijk bedoeld. Het gaat onder meer over het betrokken worden bij beslissingen, het krijgen van een verleningsbesluit en het instellen van bezwaar en beroep tegen een beslissing. Ook is in de praktijk een fase van ‘preventieve jeugdbescherming’ ontstaan – ook wel ‘drang’ genoemd – zonder dat dit wettelijk is geregeld. Betrokkenen kunnen deze drang ervaren

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder