De regels: Eigen bijdrage voor alle Wlz-zorg

Vanaf 1 april moet iedereen van 18 jaar en ouder een eigen bijdrage betalen voor zorg die onder de Wet langdurige zorg (Wlz) valt. Dat geldt ook voor mensen die alleen dagbesteding en behandeling krijgen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Deze zorgvormen tellen voortaan mee bij de berekening van de eigen bijdrage voor het modulair pakket thuis (mpt). Het CAK heeft cliënten schriftelijk hierover geïnformeerd. Voor behandeling op basis van de subsidieregeling extramurale behandeling (aanvullende geneeskundige zorg) verandert er niets; hiervoor wordt geen eigen bijdrage gevraagd.


Handhaving ‘ZZP-wet’ pas vanaf 1 januari 2020

De handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is opnieuw uitgesteld en gaat nu pas in op 1 januari 2020. Tot die tijd krijgen ook opdrachtgevers en opdrachtnemers (zzp’ers) in het sociaal domein in beginsel geen boetes of naheffingen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake

0
70

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.