De regels: Zoektocht naar wettelijke opties voor beschermingsbewind

De gemeente Deventer zoekt duidelijkheid over de wettelijke mogelijkheden in het bekostigen van beschermingsbewind. Daarom wil zij met private bewindvoerders een pilot uitvoeren om een proefproces te beginnen.

Deventer is door de Autoriteit Consument en Markt teruggefloten omdat de gemeente – in strijd met de Wet markt en overheid – alleen bijzondere bijstand toekende aan cliënten van het gemeentelijk bewindvoeringskantoor. Cliënten konden hierdoor niet zelf een bewindvoerder kiezen. Deventer paste het beleid aan, maar stelde de hoogte van de bijzondere bijstand vast op de kostprijs van het gemeentelijk kantoor, dat lager ligt dan de private tarieven. De cliënt betaalt de extra kosten.

De pilot zal diverse dossiers bevatten en voorgelegd worden aan de rechtbank en de Centrale Raad voor Beroep. Centrale vraag: doet de gemeente aan gedwongen winkelnering?

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder