De ijzeren wet van regels die zichzelf vermenigvuldigen

Het systeem is te complex, mensen verdwalen, rechten worden onbereikbaar. We hebben het er al jaren over, toch lijkt ont-bureaucratisering ver weg. Gerrit van der Meer, voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad, overziet de kloof tussen systeemwereld en leefwereld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Nog ruim een half jaar is Gerrit van der Meer voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad (LCR), dan is zijn zittingstijd om. ‘En al die tijd speelt dit onderwerp, de steeds groeiende bureaucratisering. De toename van regels die ervoor zorgt dat onze cliënten de weg niet meer weten te vinden. Bij Rutte I stond dit onderwerp als deregulering prominent op de agenda en in het regeerakkoord. Dat heeft voor ons niet tot de gewenste resultaten, namelijk een inzichtelijker en minder dichtgeregeld stelsel, geleid. Onze cliënten hebben iedere dag met regels te maken, en daarom zullen wij er altijd

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.