De cliënt spreekt: ‘Het is alsof ik niet zelf kan lopen’

Monica is 28 jaar en net moeder van een vijf maanden oude dochter. Ze wordt sinds februari begeleid door een taalcoach, om zo snel mogelijk Nederlands te leren. ‘Mijn dochter is half Nederlands, voor haar toekomst is het belangrijk dat ik Nederlands leer’, vertelt Monica in zeer goed Engels. ‘Ik wil haar kunnen helpen met huiswerk als ze op school zit.’ Monica is Poolse en woont nu drie jaar in Nederland.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat ze zo goed Engels spreekt komt omdat ze deze taal studeerde in Polen. Maar het laatste semester heeft ze niet afgemaakt, geen geld meer. Ze gaat naar Nederland om er het ontbrekende studiegeld te verdienen. Na een half jaar leert ze haar toenmalige vriend kennen en trekt bij hem in. Zes maanden geleden stond ze op straat, zwanger weggelopen van haar vriend. Ze komt terecht in de vrouwenopvang.

Na enkele weken krijgt ze een crisiswoning van de Stichting Maatschappelijke Opvang. Monica heeft ook een mentor van SMO die haar helpt met haar financiën. In principe neemt de stichting haar

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.