De boel de boel: Raoul van Benthem

‘Elke zaterdag roei ik in een zeewaardige roeisloep met vier riemen, de Saint Ales Skiff. In de jaren vijftig werd hij door Schotse mijnwerkers gebouwd met overgebleven hout uit de mijnen, om de binding in de gemeenschap te bevorderen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0070-5/MediaObjects/12449_2018_70_Fig1_HTML.jpg

Dat sociale aspect vind ik op onze vereniging ook belangrijk. Na anderhalf uur roeien, waarbij je spieren in je hele lichaam aanspreekt, drinken we altijd een biertje en kletsen we wat. Heel ontspannend. Voor wedstrijdroeien heb ik de tijd niet, omdat je daar veel voor moet trainen, maar met het team hebben we wel geroeid voor Serious Request en meegedaan aan een emissievrije langeafstandstocht waarbij we met de fiets en het OV naar de plaats moesten komen waar we elkaar aflosten. Na acht uur roeien had ik de blaren op

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.