Column uit de beleidspraktijk: Transformeren is een zaak van lange adem

De voortvarendheid en het enthousiasme waarmee gemeenten de afgelopen jaren nieuwe taken in het sociaal domein hebben opgepakt verdient grote lof.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ondanks een zeer korte transitieperiode, onduidelijke informatie en twijfelachtige financiering, behielden gemeenten de overtuiging dat de nieuwe taken bij hen op de juiste plek zijn. De directe band met bewoners, en de mogelijkheid om hun sociale en fysieke omgeving in een breed licht te bezien, stelt gemeenten beter in staat de goede dingen op het goede moment te doen. Zo worden mensen beter gezien in hun individuele situatie en dus beter geholpen, was en is de gedachte. Inmiddels worden de eerste resultaten zichtbaar. Mensen met een zorgbehoefte worden eerder bereikt en kunnen langer thuis wonen. Overal in Nederland ontwikkelen zorgaanbieders

0
10

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.