Column: Rare vergelijkingen

Ronald Geelen werkt als psycholoog bij Thebe, een zorginstelling voor ouderen in Breda. Voor Dagbesteding schrijft hij een column over zijn werk en zijn visie op de ouderenzorg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0117-x/MediaObjects/41188_2018_117_Fig1_HTML.jpgJe hoort wel eens dat je appels niet met peren mag vergelijken. Maar laten we nu eens dwars doen en onvergelijkbare zaken toch met elkaar in verband brengen. Zoals gedetineerden, koeien, mensen met een verstandelijke beperking en kwetsbare ouderen.

Ik heb zelf, als het over krapte en misstanden in de ouderenzorg gaat, vaak gehoord dat in Nederland gedetineerden vaak een beter verblijf hebben dan ouderen in zorgcentra. Allemaal een eenpersoonskamer met een eigen televisie, arbeidstherapie en voldoende activiteiten.

Mensen met een verstandelijke beperking wonen ook beter dan ouderen met dementie. In nieuwere gebouwen met meer grond en meer voorzieningen voor

0
41

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.