Column: Missers met Kerstmis

December is een bijzondere maand met verschillende feestdagen. Natuurlijk besteden we hier aandacht aan met onze cliënten. We richten de ruimte feestelijk in, organiseren speciale activiteiten en zetten lekker eten op tafel. We doen ons best, maar er kunnen ook dingen misgaan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vaak worden bijvoorbeeld planten aangeschaft of door familie meegenomen. Sommige doelgroepen zien niet meer goed het verschil tussen wat al dan niet eetbaar is, let daarom op de eventuele giftigheid van het groen. Kerstballen van glas zijn bijzonder scherp als ze kapotvallen, en – het is gebeurd – heel gevaarlijk als ze worden opgegeten. Dan bel je meteen een arts. Soms is dan het eerste advies om de cliënt watten aangelengd met pap of vla te laten eten, in de hoop dat die zich in de maag en darmen om de scherpe delen wikkelen. Schaf echter liever onbreekbaar goed aan

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.