Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

COLUMN Is dat nou zo slim?

De Centrale Raad van Beroep is in Nederland een van de hoogste bestuursrechters. Deze rechter gaat over zaken die onder de Jeugdwet vallen. Op 17 juli van dit jaar deed deze rechter een bijzondere uitspraak. Voor een aantal gezinnen in Nederland gaat deze uitspraak problemen geven, denk ik. In deze zaak bevestigde de rechter namelijk dat een gemeente geen voorziening voor jeugdhulp hoeft te treffen als het gezin de jeugdhulp zelf kan leveren.
Foto: Annemarijne Bax
Premium

Dat is niet nieuw. Wel nieuw was dat de gemeente de financiële positie van het gezin mocht betrekken bij de vraag of de ‘eigen kracht’ van het sociale netwerk voldoende was.
Mogelijk denken gemeenten nu een inkomenstoets te mogen voeren. Of platter: dat zij van ouders mogen eisen dat zij zelf zorg leveren, stoppen met werken, niet meer gaan werken óf zorg zelf ‘inkopen’. Kortom: zij denken met deze uitspraak in de hand jeugdhulp

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.