Column IPW: Het Groot Transformatie Woordenboek

Het lokale sociaal domein wordt volwassen, maar de transformatie gaat door. Daar is taal voor nodig. Veel taal. Passende taal, duidelijke taal. Wij helpen u op weg met onze definities van de belangrijkste vijftig begrippen. Van ‘sociaal professional’ via ‘vraag achter de vraag’ tot ‘nadenken’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0190-4/MediaObjects/41185_2017_190_Fig1_HTML.jpg1. De sociaal professional: Alleskunner die we ondanks het feit dat zij de enige is die echt iets kan, onderdompelen in beroepsregistraties.

2. Doen wat echt nodig is: Mantra dat laat zien dat de mantra’s ‘gewoon doen’ en ‘doen wat nodig is’ zijn uitgewerkt. En dat het tijd wordt dat uitvoerders het meer voor het zeggen krijgen.

3. Doortransformeren: Performatief werkwoord met aanjagende functie om het sociaal domein blijvend te vernieuwen.

4. Zorgpad: Term die goed uitdrukt hoe smal en moeilijk begaanbaar de routes zijn die kwetsbare en zieke mensen volgen in Nederland. Moet na de transformatie ‘zorgsnelweg’ zijn.

5.

0
467

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.