Column: Feedback is maatwerk

Ronald Geelen werkt als psycholoog bij Thebe, een zorginstelling voor ouderen in Breda. Voor Dagbesteding schrijft hij een column over zijn werk en zijn visie op de ouderenzorg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0140-y/MediaObjects/41188_2018_140_Fig1_HTML.jpgLiever zacht bijsturen, dan een ruk aan het stuur … Je vraagt je af waar dit verhaal naartoe gaat? Welnu, over elkaar bijsturen op het werk, of met een ander woord: feedback geven. In elk boek over communicatie lees je erover. De theorie is zo makkelijk. De feedbackregels zijn opvallend overeenkomend, zoals: praat vanuit jezelf, houd het concreet, zeg wat je anders wilt zien en geef ruimte om te reageren.

We weten echter heel goed dat de ontvanger niet blij is met kritiek, in de verdediging kan gaan of er het zwijgen toe doet, dus laten we soms de terugkoppeling

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.