Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Column: De Tweede Wereldoorlog

Begin mei staan we met elkaar stil bij de Tweede Wereldoorlog; 4 en 5 mei zijn bijzondere dagen voor wie in de ouderenzorg werkt. Op 4 mei maken we op de dagbesteding met elkaar een bloemenkrans voor op tafel. In het midden zetten we een kaars en we lezen een gedicht over vrijheid. Op 5 mei is er gebak en versieren we de groepsruimte.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0112-2/MediaObjects/41188_2018_112_Fig1_HTML.jpgIk werk op een dagbesteding in Rotterdam. Bijna al mijn cliënten hebben hun hele leven in deze stad gewoond. Zij hebben de oorlog intens beleefd. Het is niet voor te stellen hoe het moet zijn geweest, toen in mei 1940 Duitse vliegtuigen de Rotterdamse binnenstad bombardeerden.

De meeste ouderen uit mijn groep waren kind. Een van hen vertelt regelmatig op de groep: ‘We hoorden vliegtuigen overvliegen. Het waren er ontzettend

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.