Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliëntencolumn: I hate being bipolar, it is awesome

Op 7 februari 2009 begon een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik raakte op die dag in een psychose, terwijl ik in Melbourne verbleef om stage te lopen bij een vrouwenrechtenorganisatie als laatstejaars hbo-Rechten student. Na 48 uur vermist te zijn geweest werd ik verward gevonden in het centrum van Melbourne en opgenomen binnen de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis daar. Lang verhaal kort: zes weken later werd ik gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis, ook wel een manisch-depressieve stoornis genoemd.

Het is mij desondanks gelukt om in 2010 mijn hbo af te ronden en vervolgens in juni 2015 een master Strafrecht te halen op de universiteit. Als kind droomde ik er al van om advocaat te worden en mijn mindset was na het behalen van mijn diploma: niks houdt mij tegen. Alleen vergat ik één ding en dat is dat hoezeer je ook in je eigen kracht gelooft, je gezondheid je wel degelijk kan tegenhouden.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.