Burger verstoken van recht op onafhankelijke cliëntondersteuner

De onafhankelijke cliëntondersteuner: een onbekend recht voor burgers. Gemeenten hebben dit niet altijd goed geregeld. De beroepsvereniging BCMB zet zich in voor een sterke positie van de cliëntondersteuner en professionalisering van het vak. Caroline van der Hek en Auke Blom vertellen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een burger die hulp zoekt, heeft recht op de steun van een onafhankelijk cliëntondersteuner. Die hulp is levensbreed, dus niet alleen voor de zorg. Die hulp moet onafhankelijk zijn.’ Caroline van der Hek, voormalig voorzitter van de Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners (BCMB) verwijst naar de Wmo, waarin dat recht verankerd is. Diverse onderzoeken, waaronder het recente onderzoek van het SCP Zicht op de Wmo 2015, laten zien dat de burger in verschillende opzichten van dit recht verstoken blijft.
1
‘In de eerste plaats is de cliëntondersteuner nog niet in alle gemeenten breed geregeld. Het is weliswaar een recht

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.