Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maatschappelijke stage vanaf nieuw schooljaar

Alle scholieren in het voortgezet onderwijs moeten op maatschappelijke stage vanaf het nieuwe schooljaar (2011-2012). De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een voorstel daartoe van minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs).
Maatschappelijke stage vanaf nieuw schooljaar

Scholieren moeten vanaf september minimaal dertig uur maatschappelijke stage lopen om kennis te maken met vrijwilligerswerk. ‘Door samen met anderen je handen uit de mouwen te steken en verantwoordelijkheid te dragen, wordt je blikveld verruimd’, aldus Van Bijsterveldt.

Boodschappen
De stages vinden vooral plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Leerlingen kunnen ook buiten een georganiseerd verband aan de slag. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor een Buurvrouw of een gezin te helpen dat tijdelijk hulp nodig heeft.

Betrokkenheid
Het ministerie van Onderwijs stelt dat jongeren steeds individueler zijn gaan levenen nauwelijks meer in aanraking komen met  vrijwilligerswerk. Terwijl de Nederlandse samenleving behoefte heeft aan maatschappelijke betrokkenheid. De maatschappelijke stage helpt jongeren voorbereiden op hun latere rol in de maatschappij.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/MaS/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.