Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Logeerhuizen psychiatrische opvang in geldnood

Minstens vijftien logeerhuizen voor kinderen met psychiatrische problemen komen in financiële problemen omdat de financieringsregels zijn veranderd. Dat zegt GGZ Nederland in het vakblad Psy. Kinderen verblijven voor een weekend of een week in een logeerhuis, waardoor het gezin tijdelijk wordt ontlast.
Logeerhuizen psychiatrische opvang in geldnood

Verblijf in een logeerhuis voorkomt vaak opname van het kind in een kliniek. Het nieuwe financieringssysteem op basis van zorgzwaartepakketten, dat per 1 januari 2010 wordt ingevoerd, kent geen aparte regeling voor een verblijf dat korter is dan vier dagen. De logeerfunctie is ondergebracht bij ambulante begeleiding. Dat komt erop neer dat de vergoeding voor logeerhuizen wordt gehalveerd.

Alarm
GGZ Friesland sloeg begin november alarm omdat een logeerhuis in Noardburgum dicht moet als de financiering niet anders wordt geregeld. GGZ Nederland werkt aan een oplossing, samen met cliëntenorganisaties en de koepel van instellingen voor verstandelijke gehandicaptenzorg VGN.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Nederlands Jeugdinstituut/Foto:ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.