Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lies Leen is Professional van het Jaar 2010

Jeugdwerker Lies Leen is de Zorg + Welzijn Professional van het Jaar 2010. Zij nam tijdens het Welzijnsdebat haar prijs in ontvangst. Leen wordt geprezen om haar positiviteit, vernieuwende ideeën en haar betrokkenheid bij de jeugd in de Amsterdamse wijk De Pijp.
Lies Leen is Professional van het Jaar 2010

‘Lies Leen heeft een indrukwekkend aantal cursussen gedaan, vernieuwt zichzelf steeds en weet zware maatschappelijke thema’s aan elkaar te koppelen. Ze verzamelt systematisch kennis van de doelgroep’, aldus jurylid Crista Vonkeman bij de uitreiking van de prijs.

Met haar uitverkiezing wint de talentmakelaar jeugd bij welzijnsorganisatie Combiwel niet alleen de titel Professional van het Jaar 2010. Jeugdwerker Lies Leen krijgt ook een certificaat voor deelname aan de Zomerschool 2011 van het Oranje Fonds.

In vernieuwende projecten koppelt Leen maatschappelijke thema’s op een creatieve manier aan de leefwereld van kinderen en jongeren: concreet gedrag (verstoren Dodenherdenking), dagelijkse omstandigheden (geen geld voor vakantie) en de toekomstkansen van deze kinderen. Zij heeft een onderzoekende houding, kijkt over de grenzen en is toekomstgericht.

De collega’s van Leen omschrijven haar als volgt: ‘Vol met energie vliegt Lies op haar rode fiets met witte stippen en bloemen door de buurt. Geliefd bij kinderen en ouders. Altijd vrolijk en positief en multifunctioneel inzetbaar.’

Hafize Karaçelik ontving de prijs voor de Young Potential van het jaar. De 27-jarige wijkmaatschappelijk werker bij Lumens Groep Eindhoven vindt het belangrijk op locatie te werken en niet op kantoor: je ziet en hoort veel meer in de wijk. Hafize is een meester in het inzetten van haar persoonlijke eigenschappen. Zo maakt zij handig gebruik van het feit dat ze als Turkse is opgegroeid in Nederland. Zij zegt tegen Nederlanders: ‘Ik heb wel een Turkse achtergrond, maar ben helemaal als Nederlandse hier opgegroeid.’ Tegen Turkse mensen zegt ze: ‘Ik snap helemaal de wij-cultuur.’

Hafize heeft als jonge beginnende maatschappelijk werker samen met de opbouwwerker invulling gegeven aan een nieuwe werkwijze om kwetsbare mensen te bereiken. ‘We zullen nog veel van deze professional horen’, aldus Vonkeman.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: Claudia Kamergorodski

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.