Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leven met ADHD

Flinke schulden door impulsieve aankopen, slaapproblemen, somberheid en faalangst. Mislukte studies, baan kwijt en relatie stukgelopen, drugsgebruik of gokken. Komt een volwassene met dergelijke problemen bij een hulpverlener, dan kunnen die ten grondslag liggen aan niet eerder gediagnosticeerde ADHD. Maar dat komt lang niet altijd aan het licht.
Leven met ADHD

Bijvoorbeeld omdat de hyperactiviteit zich alleen uit in moeilijk te stoppen gedachten. Of doordat wordt gedacht dat ADHD alleen bij kinderen voorkomt. En dat kan er weer toe leiden dat iemand alsmaar niet de juiste behandeling krijgt. Er is dus nog een wereld te winnen in het herkennen van de stoornis.
Voor volwassenen met deze kwaal, hun naasten en hulpverleners – van maatschappelijk werkers tot therapeuten – biedt Leven met ADHD houvast. De uitgave telt zeven beknopte, informatieve hoofdstukken. Daarin komen stoornis en klachten, oorzaken, gevolgen, zelfhulp, behandelingen (inclusief medicatie) en literatuur aan bod. Alle hoofdstukken zijn voorzien van citaten van patiënten, korte samenvattingen en opgedeeld in hapklare brokken. Die opzet sluit goed aan op een van de belangrijkste kenmerken van ADHD: aandachtsproblemen.
In het boekje is ook veel praktische informatie opgenomen: hoe en waar je hulp vindt, met adressen en websites. Het is daarmee een zeer bruikbaar deeltje geworden in de serie Van A tot ggZ.

Titel:  Leven met ADHD
Auteur:  Fiona Kat, Maura Beenackers en Willemijn ter Brugge
Uitgever:  Bohn Stafleu Van Loghum
Prijs:  € 20,00

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.