Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

‘Leger des Heils doet het goed in de jeugdbescherming’

Het Leger des Heils bereikt en begeleidt groepen goed die aan de onderkant van de samenleving zitten, zoals de multiprobleemgezinnen. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut in opdracht van de Stichting Leger des Heils.
'Leger des Heils doet het goed in de jeugdbescherming'

Met de stelling dat de Jeugdbescherming van het Leger des Heils een toegevoegde waarde heeft, is 70% van de respondenten het eens. De waarde zit vooral in het feit dat de deskundigheid van het Leger des Heils gericht is op mensen aan de onderkant van de samenleving, zoals multiproblemgezinnen. Slechts 9 procent is het niet eens met de stelling. Het rapport gaat in op de de vraag of het Leger des Heils extra kwaliteit toevoegt aan het veld van de Jeugdbescherming.

Deskundigen
Het Leger des Heils heeft het het Verwey-Jonker Instituut gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijke onderscheidende factor van hun werk. Zo’n 24 externe deskundigen in het werkveld, zoals kinderrechters, Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming, zijn ondervraagd over de positie van het Leger des Heils binnen de jeugdbescherming. Een ‘beperkt kwalitatief onderzoek,’ aldus onderzoeker drs. Bas Tierolf van het Verwey-Jonker Instituut.

Probleem
Opmerkelijk is, volgens onderzoeker Tierolf, dat er bijna geen negatieve punten over de jeugdbescherming uit het onderzoek komen. ‘Het grootste probleem is het tekort aan gezinsvoogden. Overigens zeggen de respondenten dat het niet uitmaakt of ze werken met een gezinsvoogd van het Leger des Heils of een voogd van een andere partij.’

Indruk
De conclusie zou dus kunnen zijn dat de jeugdbescherming het algemeen wel goed doet? ‘Die indruk krijg ik wel, ja,’ bevestigt Tierolf. Op de vraag wat de jeugdbeschermers van het Leger des Heils zo goed doen, moet de onderzoeker het antwoord schuldig blijven. ‘Dat hebben we niet onderzocht, de geïnterviewden baseren hun oordelen op rapportages en samenwerking. We horen wel opmerkingen van respondenten dat de jeugdbeschermers van het Leger des Heils eerder geneigd zijn buiten de kaders te denken en te handelen.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

8 REACTIES

 1. Legers des Heils en crimineele organizatie dat met onder anderen de naam van Jeugdzorg, met wie zijn niks uiteendijlijk te makenn hebben en alleem meeverdienen hun brood, families in Nederlaand kapoot maken en mensen en kinderen misbruiken en mishendelen zwaar om hun brood en bestaan te kunen van de overheid ter betaling krijgen. De geld van de Nederlaandsse maatschapij, wordt misbruik om die mensen met millionen per jaar te kunen voorzienen.
  Mijn famile is slachtoffer van Hun, zij werken op opdrachten en onder anderen met de naam gedraagstoornissen en gestelijk zorg pakken zijn de kinderen uit hun ouders en verzorgers en als zijn moelijk tegen hun doeten duwen zijn hun in een dag en nacht opname bij een psychiatrisch inrichting en dit mag!! Jeugdzorg en is absoluut tegen de weet. Dit doeten zijn (voogden en hulpverleners dat al gestoord zijn zelf zijn) op dagelijkse basis. waneer zal de maatschapij in Nederland waker worden!!
  zij zijn zelf BOVEN HET WET van iedereen en zelf boven de rechters en rechten van de kind en iedereen.
  Als je tegen hun gaat dan zall je beschouwen worden als gestelijk gestoord en weer probeeren zijn jou in een inrichting te laten steken.
  Die mensen hebben geen begrijp en geen respect voor anderen zijn zelf niet empatisch, verantwoordelijk en scrijven alleen maar op voor rechters dat hun taak ook niet voldoende goed uitvoeren, alles wordt door hun alvast verstuur (rechtelijk vezoeken van hun 3 maanden alvast) en er worden in hun repporten van iedereen en over iedereen dezelfde strategie uigevoerd, valse beschuldigen, repeteeren van de zorgelijk situatie, niet feitelijk scrijven en gewoon mensen en kinderen mishandelen met hun ongelooflijk en gevaarlijk macht misbruik.
  Ik scrijv geen correcte Nederlands, maar ik weet het preciss hoe zij an het werk gaan en hoe zijn kinderen tot anhaat zetten tegen ouders, en manipuleeren zijn hun gedachten en will. Verscrikelijk dat dit in de 21 eeuw nog gebeur, INQUISITIE bestaan nog in de naam JEUGDZORG, en NACISME OOK, hun praktijken en idealisme ter name van Jesus!! God en wellzijn belang van het kind!!!
  HUN BELANG : MACHT, GELD, BROOD, BAAN, BIJHOREN, BIJDRAGEN AAN Het kappot maken van de VRIJHEID en evolutie van en matschapij dat zij niet nodig heeft.
  Dat kinderen worden mishandelen, gebeur well en dat Jeugdzorg moet voor hun hulp zorgen vind ik het paseerende, maar dat van een mug en OLIFAANT MOET gemaakt van worden, doordaat dan kunen zijn bestaan en geld verdienen, dat vind ik en anderen mensen dat ervaring hebben absoluut verkeer.
  Jeugszorg moet zorgen dat de instanties dat onder hun naam en geld vallen hun werkwijze met respect tot het RECHT VAN HET KIND EN DE MENS UITVOER VOLLEDIG. Zij moeten absoluut niet hun macht misbruiken om zijn eigen daden te kunen verstoppen en de rechters misbruiken en verwaarren.
  Dat is mijn opnie na veel leden door hun bezorgede naar ons toe om ex man en nieuwe vriendin mij dochter te kunen voorzienen.

 2. Lees alle reacties
 3. Jeugdzorg Leger des Heils laat wel degelijk steken vallen.
  Onze kleinkinderen wonen bij ons na het overlijden van hun moeder, ze hebben nu in 3 jaar tijd de derde gezinsvoogd en de rapporten die ze maken zijn eigenlijk elk jaar het zelfde (knippen en plakken).
  Wij willen het beste voor de meisjes maar dat zien ze niet wij worden elk jaar weer geconfronteerd met het feit dat we er nog niet een goede bezoekregeling is. Maar dat ligt niet aan ons. Er gaat heel wat mis bij jeugdzorg.

 4. Beetje late reactie. Maar ik wil nog even reageren op bovenstaande artikel.
  de uitkomsten van het onderzoek staan haaks op de werkelijkheid.
  Ik vind een goed onderzoek naar het handelen van jeugdbescherming van het leger des heils zeer wenselijk.
  Als hulpverlener kom ik wanpraktijken tegen die het daglicht niet kunnen verdragen.
  helaas trekken hulpverleners die dit probleem aan de kaak durven te stellen ook aan het kortste eind.

 5. Met stijgende verbazing heb ik het artikel gelezen.
  Het gaat goed met het leger des heils in de jeugdhulpverlening?
  Het is een regel rechte aanfluiting dat hele LJ&R, en dat allemaal onder het mom van we helpen kinderen en ouders.
  Jazeker, regelrecht de afgrond in.
  Als ervaringsdeskundige dat al een antal jaren in gevecht is met het LJ&R kan ik je mededelen dat er niet een ranzigere onrganisatie is dan het LJ&R.
  Voogden en hun megalomane en feodale houding tegenover ouders.
  Waarheidsbevinding waar deze mensen nog nooit van gehoor hebben.
  Leugens en diagnoses in een rapport zetten die een voogd helemal niet mag doen.
  Privacy die jou door een gezinsvoogd, normaal gesproken, is gewaarborgd, want zij heeft een beroepsgeheim die wordt overtreden…
  Een gezinsvoogd die jou je kind onthoudt.
  Die jou kind vertelt dat hun moeder gevaarlijk is, ziek in haar hoofd is.
  Moet ik nog even doorgaan?
  Nee, het leger des heils, jeugdzorg & reclassering is een aanfluiting voor hun doelstelling….
  Maar zoals een vorige spreker al zei! ZIjn de ouders ooit gevraagt naar demening alsvorens bovenstaand stuk te plaatsen?
  Doe dat eerste eens, en schrijf dan nog eens zo’n artikel….
  Namaste warriorwoman

 6. What the F***????
  Waar staat het dat de ouders zijn gevraagd?? Jij wil mij overtuigen dat de samenwerking tussen de bureau’s goed is??? Ik kreeg Bureau Jeugdzorg Eindhoven En Bureau Jeugdzorg Groningen niet eens samen te werken!! En dat is dezelfde STAATSINSTELLING!! Als ik jou recht in je smoel lieg dat meer dan de helft van de clienten tevreden is -zonder onderzoek bij die clienten- geloof jij dat ook!! En het ergste is: DAT IS ZO!! Jullie durven mijn mening weg te filteren. IK HEB OUDERLIJK GEZAG!!
  En hoe durf jij dat te doen!! Want jij vraagt mij niet naar mijn mening als client van het leger des (on)heils, en we weten ook allebei waarom jij dat niet doet.
  Omdat het antwoord jou niet aan zal staan.
  Hoe durf jij jezelf zo hoog te stellen!!
  Hoe durfen jullie jezelf zo belangrijk te maken!!
  En met jij en jullie, wijs in naar de mensen die dit onderzoek behelsen en de ondervraagden.

 7. Jeugdbescherming is een taak van de overheid. Zie de rechten van het Kind. BJZ faalt omdat zij zich niet gehouden voelen aan de rechten van het kind en rechten van de mens, hierdoor komen mensen (ouders) en kinderen ernstig in de verdrukking. BJZ medewerkers weten absoluut niets van de rechten van het kind. Medewerkers weten absoluut niet wat hun wettelijke opdracht is en dus de basis waarvan af ze zouden moeten opereren. Daardoor heeft de hulp die ze aanbieden een ongefundeerd karakter. Indien ze zich eerst aan de internationale verdragen zouden houden, zullen ze hun taak anders uitvoeren, met meer oog en respect voor familiebanden, familiezaken. Hierdoor zou het aantal klachten en misstanden gigantisch worden beperkt, want hoe kan je nu goed werk verrichten als je niet eens weet wat de primaire rechten van kinderen en hun ouders zijn. Ik wil iedereen op het hart drukken dat DIT de realiteit is bij BJZ en dat DAAR de basis ligt van hun disfunctioneren en het gebrek aan vertrouwen, want ze doen maar wat! Sorry, dit valt niet echt te ontkennen. En bent u Journalist of beleidsverantwoordelijke. Doe dan eens een test, wie u iets kan vertellen over de inhoud van de internationale rechten van kinderen en hun ouders. NIEMAND KAN U EEN ARTIKELTJE MELDEN. Gelooft u mij svp en check mijn verhaal ook. Ik ben voor iedereen bereikbaar!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.