Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Krachtvoer voor de samenleving

Sport is een katalysator voor een goed geoliede samenleving. Krachtvoer. Een goede inzet van sportactiviteiten kan preventief werken ten aanzien van ontsporingen van burgers in de maatschappij. Het stimuleert sociale waarden als integratie en participatie. Maar hoe is de infrastructuur voor sport in Nederland? Als het om geld van de overheid gaat, staat het er niet goed voor, zegt Ton Rombouts, bestuurslid breedtesporten van het NOC*NSF en burgemeester van Den Bosch. Maar er zijn genoeg andere openingen om met sport aan de slag te gaan. Gewoon beginnen, is daar volgens Rombouts één van.

Zorg + Welzijn ging op zoek naar enkele initiatieven in de samenleving. Wat zijn de verworvenheden? Op bezoek bij een sportvereniging voor verstandelijk gehandicapten in Heerenveen en bij oud-atletiekkampioen Sammy Monsel, die risicojongeren in Amsterdam Zuidoost traint. We bezochten jongeren uit achterstandsbuurten op de Krajicek Playgrounds, straatvoetbal voor dak- en thuislozen, en het Jeugdsportfonds dat in uitzonderlijke gevallen contributie van jongeren betaalt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.