Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koude jaagt daklozen van de straat

Ruim 100 daklozen in Amsterdam hebben zich zondag aan het begin van de avond gemeld bij de speciale winteropvang die is ingesteld. Er zijn voor hen extra bedden beschikbaar gesteld. Dat heeft een woordvoerster van de GGD gezegd.
Koude jaagt daklozen van de straat

Als de koude aanhoudt, zal dit aantal de komende nachten toenemen, aldus de zegsvrouw. Twee mensen kregen geen onderdak, omdat ze uit een hostel kwamen. Ze hadden hun kamer opgezegd, omdat ze goedkoop onderdak wilden.

Extra opvang
De gemeenteraad vindt dat er tijdens extreme koude opvang moet zijn voor alle daklozen en dat er zo veel bedden beschikbaar zijn als nodig is. Ook in Den Haag is er extra opvang geregeld. Er zijn vanwege de kou 125 extra opvangplekken naast de normale opvang beschikbaar. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er zondagavond ongeveer 100 van die extra plaatsen bezet door daklozen die de nacht binnen willen doorbrengen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.