Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korting patiëntenorganisaties niet uitgesteld

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil geen alternatieven zoeken voor de 4 miljoen euro die per 2012 wordt bezuinigd op de patiëntenorganisaties. De oppositie vroeg woensdag nadrukkelijk om uitstel.
Korting patiëntenorganisaties niet uitgesteld

PvdA, SP, D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP voelen zich genegeerd omdat de minister en ook VVD, CDA en PVV deze uitgestoken hand negeren. ‘Geef ons als oppositie ruimte dit te doen. Een half jaar uitstel is niet onoverkomelijk’, aldus Renske Leijten (SP).

Budget
Schippers maakte eind vorige maand bekend te bezuinigen op patiënten- en gehandicaptenorganisaties. De bezuiniging bedraagt 25 miljoen euro op een totaal subsidiebudget van 43 miljoen subsidie aan patiëntenorganisaties.

Boodschap
Schippers vindt dat er te veel organisaties zijn die heel versnipperd zijn. ‘Daar betalen we niet meer aan mee. Praat met één stem is onze boodschap’, aldus de minister. Wie samenwerkt krijgt geld, zo luidt haar devies. Ouderenorganisaties worden niet meer gefinancierd. Als ouderen een bepaalde beperking of aandoening hebben kunnen ze terecht bij bestaande patiënten- en gehandicaptenorganisaties, vindt Schippers

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.