Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Knobbelmonsters en ander gespuis

Het leven van de elfjarige Mara draait om haar vriendinnen, haar vriendje Steven, de cito-toets en haar eerste bh. Totdat blijkt dat haar moeder een half jaar na haar laatste chemokuur weer borstkanker heeft. Het knobbelmonster zorgt ervoor dat Mara’s hoofd er niet altijd bij is en ze wil het liefst dat mama weer net zo mooi en vrolijk wordt als voordat ze kanker kreeg.
Knobbelmonsters en ander gespuis

 Als Mara borsten krijgt, wil ze dat eigenlijk niet. Borsten krijgen kanker en daar gaan moeders dood van, meent ze.

‘Knobbelmonsters en ander gespuis’ is het vervolg op het debuut ‘Het monster van mama’ van schrijfster Marleen Mutsaers. Het boek is geschreven om het thema ‘zieke ouders’ voor kinderen vanaf tien jaar bespreekbaar te maken. Op een vlotte manier omschrijft Mutsaers de leefwereld van een kind dat op jonge leeftijd te maken krijgt met een ernstige ziekte in haar familie en alle vragen en gedachten die daarbij spelen. Mutsaers wil met het boek kinderen bereiken, ze troost bieden en helpen.

In ‘Het monster van mama’ schrijft Mara in haar dagboek dat het monster verslagen is. In het vervolgboek is er helaas geen happy end te bespeuren. De moeder van Mara is overleden en aan dat idee zal Mara nog lang moeten wennen. ‘Maar al is ze niet meer in ons huis, ze woont in mijn hart en dat zal forever zo blijven’, schrijft ze in haar dagboek.

Auteur  Marleen Mutsaers
Uitgever  Thoeris, Amsterdam
ISBN  978 90 72219 367
Prijs  € 13,50

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.