Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink zoekt toch alternatief voor eigen bijdrage ggz

Minister Klink heeft de Tweede Kamer toegezegd te zoeken naar een alternatief voor de eigen bijdrage voor de tweedelijns ggz. Donderdag stuurt hij een brief aan de Kamer met een toelichting, zo meldt Psy.
Klink zoekt toch alternatief voor eigen bijdrage ggz

Tijdens het overleg in de Kamer had een aantal kamerleden moties ingediend om de eigen bijdrage van tafel te krijgen. De eigen bijdrage zou in eerste instantie 175 euro per consult zijn. Na een Algemeen Overleg was Klink bereid de hoogte ervan aan te passen: 90 euro per consult. Nu is Klink alsnog bereid de mogelijkheden te onderzoeken om een andere dekking te vinden voor de eigen bijdrage.

Akkoord
Een woordvoerster van het ministerie van VWS bevestigt dat er woensdag druk is gerekend om de dekking voor 2011 definitief rond te krijgen, zo meldt Psy.  Het schrappen van de eigen bijdrage is pas echt rond als de Tweede Kamer akkoord gaat met de brief die Klink donderdagochtend naar de Kamer stuurt.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: Psy/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.