Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen van Zonnehuizen krijgen zakgeld terug

Uit huis geplaatste kinderen die bij stichting Zonnehuizen verbleven, krijgen vanaf woensdag weer zak- en kleedgeld. De staatssecretarissen Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) en Fred Teeven (Justitie) stellen zich eenmalig garant voor de naar schatting 150.000 euro die hiervoor nodig is.
Kinderen van Zonnehuizen krijgen zakgeld terug

Beide bewindslieden schrijven woensdag aan de Tweede Kamer dat zij vinden dat deze voogdijkinderen niet de dupe mogen worden van fouten of onzorgvuldigheden van anderen. Sinds het faillissement van stichting Zonnehuizen, eind vorig jaar, kunnen uit huis geplaatste kinderen die bij de zorginstelling verbleven niet meer bij hun zak- en kleedgeld. Dat geld stond namelijk op een rekening van stichting Zonnehuizen en ging zo mee in het faillissement.

Zorg
Veldhuijzen van Zanten benadrukt dat de zorg aan deze kinderen niet in gevaar is geweest. De bewindsvrouw spande zich voor deze groep in omdat ze de kinderen niet nogmaals ‘de dupe wilde laten worden van een situatie waar zij part noch deel aan hebben’.

Schuld
De stichting verkeerde al geruime tijd in financiële problemen. Toen de ondernemingsraad en de cliëntenraad het bestuur en de toenmalige raad van toezicht van stichting Zonnehuizen in mei 2011 wegstuurden, bleek er binnen een jaar een schuld van 18 miljoen euro te zijn ontstaan. De overname van Zonnehuizen is verricht door LSG-Rentray en de Groep Winter.
 

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.