Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen doen aangifte tegen Jeugdzorg Zuid-Holland

Drie kinderen uit een gezin in Ouderkerk aan den IJssel hebben aangifte gedaan tegen Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland en een maatschappelijk werkster. Dat meldt de NOS. Ze beschuldigen Jeugdzorg van valsheid in geschrifte, zo heeft de advocaat van de kinderen laten weten.
Kinderen doen aangifte tegen Jeugdzorg Zuid-Holland

Het gaat om een gezin met acht kinderen waarvan de vader, een gereformeerd prediker, alleen wil leven van giften uit zijn geloofsgemeente. Alle acht kinderen werden in 2008 uit huis geplaatst. Zo bleek dat het gas en licht tijdelijk waren afgesloten en dat de baby in het gezin volgens Jeugdzorg bijna stierf aan ondervoeding.

Aangifte
Volgens de advocaat was het kind niet in levensgevaar, zo had een arts geconstateerd. De verklaring van Jeugdzorg wordt gezien als valsheid in geschrifte en dus is er aangifte gedaan tegen Bureau Jeugdzorg en de verantwoordelijke teamleidster.

Pleeggezin
De drie kinderen die aangifte doen zijn tussen de 15 en 19 jaar oud. Inmiddels zijn twee van hen weer teruggekeerd naar hun ouders, de derde gaat mogelijk deze week terug naar huis. De vijf andere kinderen, allemaal jonger dan 12 jaar, wonen nog bij pleeggezinnen.  

Bron: NOS/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.