Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kinderen beter af in gezin dan tehuis’

De politiek moet zich inzetten voor ‘inhuisplaatsing’ van kinderen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Zij verdienen een plek in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Daar zijn ze beter af dan in een tehuis, zo luidt de campagne van Alliantie Kind in Gezin
‘Kinderen beter af in gezin dan tehuis’
Foto: ANP-Photo/Roos Koole

Momenteel wonen wonen nog zo’n 20.000 kinderen in een tehuis. En nog steeds worden de meeste kinderen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen, in het georganiseerde verband van leef- en behandelgroepen geplaatst, stelt de alliantie van inmiddels 31 maatschappelijke organisaties. De organisatie vindt dat het voor kinderen veel beter is om op te groeien in de warmte en stabiliteit van een gezin.

 

Sleutelrol

De doelstelling van de alliantie is 10.000 inhuisplaatsingen in tien jaar. Alliantie Kind in Gezin vindt dat de gemeenten een sleutelrol spelen aangezien die per 2015 verantwoordelijk worden voor alle vormen voor jeugdzorg. Zij willen in het nieuwe jaar de Nederlandse gemeenten een petitie aanbieden, die is ondertekend door beleidsmakers, professionals, vrijwilligers, deskundigen, en beslissers die betrokken zijn bij de zorg voor jeugd.

 

Kijk hier voor de campagne en de petitie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.