Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderbescherming onderzoekt verrassingsbezoeken probleemgezinnen

Minister Rouvoet (Jeugd en gezin) heeft de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd te onderzoeken of onaangekondigde huisbezoeken bij probleemgezinnen zinvol kunnen zijn. Het gaat dan om situaties waarin het kind in de problemen dreigt te komen.
Kinderbescherming onderzoekt verrassingsbezoeken probleemgezinnen

De minister komt hiermee deels tegemoet aan een wens van de regeringspartijen in de Tweede Kamer. Die partijen hadden om een proef gevraagd met honderd zaken waarbij de raad onaangekondigd binnenvalt. Voordat die proef wordt uitgevoerd, onderzoekt de Raad voor de Kinderbeschermingeerst in welke situaties onaangekondigde huisbezoeken zinvol zijn.

Opkalefateren
De Kamer wil graag meer plotselinge huisbezoeken om te voorkomen dat ouders hun verwaarloosde of mishandelde kind snel even opkalefateren om de kinderbeschermers zand in de ogen te strooien.

Praktijk
De Raad voor de Kinderbescherming legt nu ook al verrassingsbezoeken af, maar is daarbij wel terughoudend. ‘De raad geldt nu al vaak als een boeman die angstgevoelens bij ouders kan oproepen’, aldus Rouvoet. Een plotseling bezoek kan dan een goede aanpak in de weg staan. (Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.