Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kind van gedetineerde kan vaker op bezoek

Kinderen van gedetineerde ouders kunnen met ingang van dit najaar vaker en beter op bezoek bij hun vastzittende vader of moeder. Dat bleek woensdag tijdens een overleg van de Tweede Kamer met minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.
Kind van gedetineerde kan vaker op bezoek

Nu zijn er vier bezoeken per jaar die echt aan het kind kunnen worden gewijd, in een rustiger omgeving dan in de bezoekzaal van het gevang. Verder kan een kind natuurlijk meekomen naar de gewone bezoeken daar.

Weekeinden
De Inspectie voor de Sanctietoepassing bepleitte recent speciale kind-ouder-bezoeken in een frequentie van een keer per maand. Door het programma Optimalisering Personeel Inzet (OPI) is er straks ook speciaal voor de kinderen meer mogelijk tijdens avonden en in weekeinden. Hoe dat wordt vormgegeven, wordt nog uitgeplozen. Volgens een woordvoerder van Justitie zullen er echter zelfs meer kind-ouder-bezoeken mogelijk zijn dan eens per maand.

Belang van kind
Lea Bouwmeester van de PvdA benadrukte tijdens het overleg dat niet OPI, maar het belang van het kind maatgevend moet zijn. Dat kan er niets aan doen dat zijn ouder is gedetineerd, maar het is wel de dupe, vindt ze. Ze vroeg om een onderzoek naar de kinderbehoeften, maar de minister wees dat af. De behoeften van de kinderen zijn volgens hem erg verschillend.

Lees ook: Spelen in de gevangenis

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.